Rättvist arvode 

Kan du fotografera eller hålla visningar sparar du pengar
 

Fastighetsförmedling

25 000 kr

Oavsett vilka tjänster du väljer kommer du jobba i ett team med en av fastighetsmäklarna på Kvadrat. De komplicerade delarna sköter alltid din mäklare: annonsering på Hemnet, Blocket Bostad och Booli, kontakt med spekulanter, budgivning, förhandling, utformande av kontrakt samt all administration. Andra delar kan du välja att sköta själv:

 

 


 

Fotograf 

+2000 kr

Fotografier är det viktigaste i annonseringen av ditt objekt, vi rekommenderar därför att du väljer till denna tjänst om du inte är eller känner en duktig fotograf. Fotograferingen tar cirka en timma och bilderna efterbehandlas för att passa annonseringen. Vi fotograferar i hela Sverige.

 

 

 

Visningsvärd

+4000 kr

På vissa platser i Sverige finns Kvadrats visningsvärdar tillgängliga att ta hand om dina visningar. Visningsvärdarna är inte mäklare, de är specialiserade på att sköta visningar.

 

 

 

 

Energideklaration

+4475 kr

Om ditt hus behöver energideklaration arrangerar din mäklare så att Anticimex kommer hem till dig och utför den. Enligt lag ska det finnas energideklaration vid försäljning av hus.

 

 

 

Besiktning

+från 7000 kr

En överlåtelsebesiktning av fastigheten är ett kvitto på dess skick och kan vara ett bra sätt att öka attraktiviteten. En besiktningstekniker kommer ut och gör en grundlig besiktning av objektet och du får ett lättförståeligt protokoll som visar husets skick. Anticimex sköter Kvadrats besiktningar. Din mäklare på Kvadrat kan komma med råd och arrangera detta.

 

 

 

Dolda-fel-försäkring

+6500 kr

Som säljare är du ansvarig för dolda fel i 10 år. Med dolda-fel-försäkringen slipper du ansvaret efter försäljningen. För att teckna försäkringen måste en besiktning göras. Din mäklare på Kvadrat kan komma med råd och arrangera detta.

Steg för steg

Välj vilka delar av försäljningen du vill göra själv. Resten tar vi hand om.

 

1. Välj tjänster

Med Kvadrat väljer du vilka moment du vill ha hjälp med. Det grundläggande i en förmedling såsom annonsering på Hemnet, budgivning, avtal och administration gör vi alltid. Fotografier till annonseringen, visningar, besiktning,  homestyling o.s.v. bestämmer du själv om du vill betala för. Prata gärna med oss så hjälper vi dig lägga upp försäljningen så den passar just dig.

 

 

 

2. Annonsering

Din mäklare på Kvadrat skapar tillsammans med dig en säljande annonstext. Beroende på dina val kommer antingen en fotograf ut till dig eller tar du egna fotografier. Din mäklare annonserar ditt objekt på Hemnet, Blocket Bostad och Booli. Därigenom når vi de flesta spekulanterna.

 

 

 

3. Visningar

Oavsett om du valt att vi håller i visningarna eller om du sköter dem själv kommer din mäklare överens med dig och spekulanterna om när de ska ske. Sköter du visningarna själv finns din mäklare alltid tillgänglig per telefon för att svara på dina och spekulanternas frågor.

 

 

 

4. Budgivning och förhandling

Din mäklare håller i budgivningen och uppdaterar dig kontinuerligt. Mäklaren sköter förhandlingarna och ser till att du och köparen är överens om villkoren för affären. Det är alltid du som avgör om du vill acceptera ett bud.

 

 

 

5. Kontrakt

När du och köparen är överens om villkoren utformar din mäklare ett avtal, hanterar handpenningen och tar er igenom all administration för försäljningen. 

 

 

 

6. Tillträde

Mäklaren tar er igenom tillträdet, bokar tid på köparens bank med dennes bankman, hjälper till med lösen av lån och hanterar all dokumentation tills affären är helt klar. Om du vill hjälper mäklaren dig också med skattedeklarationen för försäljningen.